tiistai 8. lokakuuta 2013

Kädet ja kynnet kuvauskuntoon: Dollie edition

Ystäväni J tuossa eräs päivä kysäisi, josko haluaisin tehdä postauksen hoitotuotteista mitä käytän kynsille. Päätin viedä sitten idean hieman pidemmälle ja näyttää pitkän kaavan hoitorutiinini, jonka toteutan n. kerran kahdessa viikossa, osaa tuotteista kyllä käytän useamminkin, mutta se on sitten tuotteen esittelyn yhteydessä mainittu.

Rutiini alkaa (yllättäen) lakkojen poistolla ja mahdollisesti viilauksella, tämän jälkeen siirryn kynsinauhojen kuorintaan, josta Papulla onkin oiva videotutoriaali.Itse käytän tähän hommaan Mavalan Cutitle Removeria, joka ajaa asiansa. Joskin useammin kuin kerran kahdessa viikossa käytettynä huolellisesta pesusta ja jälkeenpäin öljyämisestä huolimatta kuivattaa kynsinauhoja ihan liikaa. En tiedä sitten, onko merkillä mitään väliä tähän ongelmaan, sillä tämä on ensimmäinen ja ainoa, mitä olen käyttänyt.Kun kuorinta on jynssätty kynsiltä pois, öljyän kynsinauhat sekä kynnet, asia joista olen taas hieman luistanut ja sain tuntea seuraukset liuskottuvina kynsinä, huoh. Omassa käytössäni on Sally Hansenin Vitamin E Nail & Cutitle Oil, josta pidän hajuttomuutensa ja nopeahkon imeytymisensä ansiosta. Kallis tämä tosin on ja varmasti halvemalla saisi ihan yhtä hyvää, hinta pyörii n. 10e hujakoilla, mutta kun löydän itselleni mieluisen tuotteen, olen vähän huono vaihtamaan. Riittoisaa tämä kylläkin on, 13.3ml pullo on kestänyt lähes jokapäiväisessä yleensä useamman kerran päivässä käytössä jo useamman kuukauden. Tosiaan, yleisesti ottaen öljyän siis kynsinauhoja useamman kerran päivässä. Äskettäin otin myös käyttöön lukemani vinkin siitä, että laittaa öljyä vapaan kasvun alapuolelle silloin kun kynnet on lakattu. Lakkojen vaihdon yhteydessä siis öljyän myös koko kynnen.Sitten vuorossa onkin käsienkuorinta, mihin minulla ei ole mitään omaa tököttiään, vaan käytän ihan vain tavallista juoksevaa hunajaa ja taloussokeria, määriäkään minulla ei valitettavasti ole antaa, sillä laittelen kumpaakin vähän fiiliksen mukaan. Vinkkinä sanoisin, että kannattaa kostuttaa toinen käsi, jossa ei ole hunajaa ja sokeria ennen levittelyn aloittamista, helpottaa kummasti operaatiota. Tämän jälkeen huuhdellaan kädet puhtaaksi lämpimällä vedellä.

Tämän jälkeen yleensä öljyän kynsinauhat ja kynnet vielä uudestaan, sekä rasvaan kädet.

Varoitus, todella ylitsepursuavaa kehumista.Käsien rasvaaminen oli ennen omasta mielestäni ennen todella epämiellyttävää, kun tuntui, että kaikki rasvat tekivät käsiin ällöttävän klähmän, jonka poistumiseen meni ikuisuus eikä mihinkään voinut koskea. Sitten sain Savo-Karjala-kynsiharrastajien miitti  vol.1 näytekoot laveran parista käsirasvasta ja pam, se oli siinä, minulle täydellinen käsirasva. Ylivoimainen suosikkini on Laveran Orange feeling, ihanan tuoksunsa ansiosta, jota olen sittemmin omilla rahoillani ostanut ainakin 5 täysikokoista purkkia. Kun kuulin, että laveran tuotteet tulevat prismoihin aloin odottaa sitä hetkeä kuin hullu puuroa, sillä em. rasvaa saa lähimmillään n. 80km päästä tahi netistä tilaamalla. No ei tullut sitä ei, mutta hyvin samanlaisella koostumuksella oleva Basis Sensitiv-linjan käsirasva tuli, itseasiassa näissä ei ole muuta eroa kuin, että orange feeling tuoksuu paremmalle. Basis Sensitiv onkin tällä hetkellä helpomman saatavuutensa ansiosta käytössä.

Koostumus on molemmissa hieman paksuhkompi kuin emulsioissa, muttei kuitenkaan mitään jankkia.Mikä tekee rasvoista niin hyvin imeytyviä, kuin ainakin itselleni riittävän kosteuttavia ja mikä parasta kummatkaan ei klähmää käsiä. Silti kädet tuntuvat pehmeiltä ja kosteutuilta.

Tätäkin voidetta tulee käytettyä useamman kerran päivässä.

Sitten ihan puhtaasti kynsien hoitoon.Minäkin käytän jo jonkinlaiseen kulttimaineeseen nousutta Mavalan Scientifiqueta, joka on kyllä ollut todella toimiva tuote, en edes halua kuvitella millaisessa kunnossa kynnet olisivat olleet töissä ollessa ilman tätä, sillä lähes päivittäin runsas vedellä läträäminen ja rahojen käsittely ja lakattomat kynnet ei ole mikään unelma yhdistelmä. Silloin kun liuskottumia on, käytän tätä 2 krt/vk, mutta nyt kun lyhensin liuskottumat pois, niin käyttö on harventunut "silloin kun muistan"-asteelle, eli suunnilleen kerran kahteen-kolmeen viikkoon.

Aluslakkana käytän Orlyn Nailtritionia, jota Surya suositteli omassa blogissaan. Rehellisesti sanottuna, en oikein osaa sanoa onko tällä vaikutusta omien kynsien kuntoon ja jos on niin minkä verran, sillä suurin vaikutus on varmasti ollut töiden lopettamisella. Pitänee testata tämän jälkeen jotain muuta ja katsoa näkyykö mitään eroa.

Eli tällä konstilla minä hoidan käsiäni, vinkkejä omista suosikeista otetaan vastaan.

2 kommenttia:

 1. Hih, mulla on huomenna tulossa postaus omista rutiineistani:) Hauska sattuma.
  Sain kans joskus tuon Laveran jostain ja sen haju on niin vastenmielinen minulle että annoin eteenpäin. Luonnonkosmetiikka on hieman ongelmallista, monessa on aika outo tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisten hoitorutiineiden lukeminen on minusta hauskaa, odotan siis postausta ja on kyllä hauska sattuma :) Ja joo, voin kuvitella, että nuo tuoksut jakaa tunteita - kuten luonnonkosmetiikassa ylensääkkin.

   Poista