keskiviikko 14. elokuuta 2013

Tikkuja siellä, tikkuja täällä

Itseasiassa, ei enää. Jossain vaiheessa ne oli levällään mikä missäkin, mutta nyt pystyn julistamaan projektin päättyneeksi. Hurraa! Tai ainakin tällä erää valmiiksi, päättymätön projektihan se taitaa olla.


Välillä tuntui, ettei projekti pääty koskaan, vaikka lakkoja on näin harrastajan silmin katsottuna suhteellisen vähän. Tässä kuvassa näkyy 101, postissa on matkalla vielä kaksi.

Jo ennen aloitusta päätin, että haluan kirkkaita tikkuja, jotta saan glitterit niin, että niitä pystyy mallailemaan jo kynsillä olevan värilakan/suunnittelun värilakan päälle, eikä todennäköisesti tule niin suureja huteja. Omani tilasin kanssaharrastajien suosituksesta BuyInCoinsin-ebaykaupasta, nämä eivät ainakaan omassa käytössäni sulaneet, vaikkakin pientä epätasalaatuisuutta löytyi. Joidenkin "kynsien" reunassa oli pientä röpelöä ja muutamissa reikä oli ummessa. Jälkimmäinen ei suurikaan ongelma loppujen lopuksi ollut, sillä renkaalla sai tökättyä reiän avonaiseksi ilman kummempaa väkivaltaa. Pienistä vioista huolimatta, hinta-laatusuhde on näissä kohdillaan. Hintaa 200 kpl (eli neljälle 50 kappaleen pussille) jäin hintaa n. 8€, postikuluja ei tullut.

Aluksi kirjoittelin lakkojen nimet maalarin maalarinteipille spriiliukoisella tussilla, jopa väliaikaiseksi ratkaisuksi se oli harvinaisen ärsyttävä, tikkuja piti katsella varovasti, sillä tussi irrotti väriä kuivuttuaankin ja teippejä en saanut ainakaan itse leikattua täysin sopivan kokoisiksi, joten tikut olivat jatkuvasti kiinni toisissaan. Onneksi Tuikku riensi avuksi ja lainasi omaa tarrakirjoitintaan, jolla nimilaput sai sopivan kokoiseksi ja ennen kaikkea siistiksi (käsialani ei kauneudellaan päätä huimaa).

Renkaat sopivat omalle neuroottisuuteen taipuvalle luonteelleni huomattavasti paremmin, kuin ruuvit, sillä niissä on helpompi lisätä ja vaihdella lakkojen paikkoja. Ja myöskin erilaiset koostumukset on helpompi jaotella. Omani on lajiteltu siten, että hiekat, glitterit, topperit ja holot omissa renkaissaan ja muut sitten värien mukaan. Renkaat tilattiin Tuikun kanssa puoliksi täältä, hintaa 20kpl tuli 8,9€. Myyjä ilmoitti, että EU-alueelle postitus saattaa kestää neljäkin viikkoa, mutta nämä tulivat parissa viikossa.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, lakkojen värimaailma ei ole erityisen laaja. Pinkkiä, punaista, violettia, lilaa, nudeja. Yleisesti ottaen melkoisen hempeitä värejä. Kenellekään minua suuremmin tuntevalle tuskin tulee yllätyksenä, että pinkkejä oli eniten.


Mikä taasen itseni yllätti, oli sinisten- ja sinivihreidenlakkojen määrä, en muka välitä em. väristä juurikaan, mutta silti niitäkin on kertynyt 10 kappaletta.



Niin sitä vaan oppii uutta itsestäänkin tälläisten projektien myötä. Poissaolollaan loistavat keltaiset, vihreät ja klassisia punaisiakin on päätynyt vain yksi kokoelmaan. Nämä värit koen itselleni todella hankalaksi, enkä usko, että esimerkiksi keltaista lakkaa tullaan kynsilläni ihan vähässä tingassa näkemään. Mutta parempi olla vannomatta mitään, ei sitä koskaan tiedä miten syvälle tähänkin hullutukseen uppoaa.

Pitkästä projektista pitkä postaus, onnittelut jos jaksoit lukea tänne asti.

6 kommenttia:

  1. Onnea! Tosin tämä on kyllä todellakin päättymätön projekti - näkisitpä minkä verran mulla on jo hylättyjä tikkuja kun niiden lakat on myyty pois ;D Ja nytkin pöydällä on pari uutta tikkua kuivumassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luojalle kiitos kerkesin heivata tähän mennessä kerääntyneet myytävät uusiin koteihinsa ennenkuin aloitin tämän projektin, mutta itseni tuntien ainakin uusia tikkuja tulee vielä ilmestymään. Ja jos nyt joskus oman kokoelmani kipurajan ylitän, niin sitten varmasti tulee niitä hylättyjäkin. Ikuisuusprojekti tosiaan.

      Poista
  2. Noi renkaat on kyllä ihan ehdottoman ihania. Mulla tuli taatusti muutama harmaa hius yrittäessäni merkkailla niitä juurikin teipin kanssa. Nyt mulla on sitten toisiinsa tarrautuvat tikut. Pitää varmaan alkaa katselemaan jos jostain saisi halvalla tarrakirjoittimen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Renkaat on kyllä todella kätevät tässä hommassa. Plussaa myös siitä, että niiden avulla tikkuja voi käyttää sisustuselementtinä tai itse ainakin ajattelin ostaa avainnaulakon, johon laitan tikut sitten roikkumaan.

      Ja toisiinsa tarrautuvat tikut! Varsinkin kun itselläni ne oli vielä sekaisin pussissa silloin niin argh! Onneksi ne harmaat saa peittoon hiusvärillä, mutta jostain vain jos löydät, niin lämpimästi suosittelen investoimaan siihen tarrakirjoittimeen.

      Poista
  3. Tarrakirjoitin on kyllä huikean kätevä tähän (ja moneen muuhunkin) merkkailuun. Kiva, että pystyin olemaan avuksi sen suhteen :) Ostaessani tuon siinä tuli mukana 12mm teippinauha, mutta se oli liian leveä tikuille ja aiheutti pientä leikkaa-liimaa-askartele-puuhastelua. Onneksi tajusin kysyä uutta nauhaa tilatessani, mahtaisiko siihen käydä kapeampi, ja siten löytyi 9mm leveä, joka on tikkuihin ihan täydellinen. Jos sen saa suoraan siis :D

    Suuri kiitos rengastilauksesta! Eilen illalla meni rattoisasti 1,5 tuntia, kun sommittelin tikkuja niihin. Keltaiset mahtuivat juuri ja juuri yhteen renkaaseen. Glittereitä meni jopa kolmanteen loppujenlopuksi :D Ja vain yksi rengas jäi tyhjäksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarrakirjoitin kyllä on. Ja tosiaan tuo 9mm oli kyllä just passeli.
      Iltapuhteet kohdillan :D Mukavasti niistä renkuista näkee mitä lakkoja on eniten :)

      Poista